Generösa tösen

Publicerat: 2011-06-30 18:04:02
Okej, mitt i allt regn bjuder jag på två bilder från igår. Före och efter picknick hos Max <3



Ilands

Publicerat: 2011-06-29 23:06:17
Just nu känner jag att jag bara har en massa saker att klaga på och må dåligt över och det gläds väl ingen åt av att läsa?
Så jag fortsätter mitt sommarprojekt, Grey's Anatomy-maraton <3 Det är min terapi och tillflykt för tillfället, funkar kanon!
Efter några dagars kurerande återkommer jag förhoppningsvis och hoppas att jag kan få lite inspiration till att fota. Men vi får se.
I'll be back.

Torka

Publicerat: 2011-06-25 18:12:38
Blogg- och bildtorka. Inge bra.

BORT!

Publicerat: 2011-06-15 23:23:43
Alltså fy faaan för att må så här! Försvinn jävla ångest.

Reflection

Publicerat: 2011-06-15 16:52:43

Detta är vad som reflekterades i glaset jag använder som underlägg till vissa av mina foton. En uppochnedvänd värld.



Ingen kat(t)astrof

Publicerat: 2011-06-15 03:03:32

Kass kvalité, men måste ju bara visa Balous vanliga pose. Hur kan man inte motstå?

 

 


Oärligt?

Publicerat: 2011-06-14 16:28:46
Usch. Jag känner inte alls att jag kan ta åt mig av någon bra kritik för mina bilder. Jag menar, färgerna är ju redigerade i efterhand, jag har lagt på skärpa (och bilderna ser ju skarpare ut när de är förminskade), fixat med ljuset osv.  Det känns bara så otroligt falskt.

Visst, färgerna är ju något jag förstärker. Samma med det andra antar jag, men ni skulle bara veta hur dassiga mina bilder ser ut innan de tagit en tur genom Lightroom och Photoshop.

Att efterbehandla är ju något som nästan är ett måste med digitala foton. Proffs brukar kalla det för "det digitala mörkrummet". Men som betraktare luras man ju. Är det inte så?
Jag vet att min mamma blev jätteförvånad när jag upplyste henne om att de flesta bilder med största säkerhet redigerats i efterhand och säkert inte var lika fina i färgerna innan. Nu menar jag ju bilder som visas i tidningar och andra medier.
Jag vet också att bra kameror ger bättre ljus och säkert har bättre färgåtergivning.

Allt man ser i media är redigerat och retuscherat. Visst, det vet man ju om. Men jag tror man ofta kanske glömmer bort det.

Ett exempel är modellbilder som skall användas till reklam. Photoshop har förvandlat en vanlig snygg tjej till något helt övermänskligt. Ansiktet har gjorts symmetriskt, kroppen är smalare, huden är perfekt och...ja, listan kan ju göras hur lång som helst. Det är för att sälja.

Men det är ju det folket vill ha? Vi vill inte se "vanliga" människor? Jo, det tror jag visst att vi vill. Men man kan inte gå från noll till hundra.

Om jag utgår från mig själv då. Min hjärna analyserar, dömer, avundas, förundras, fnyser åt vad jag ser. Jag hatar det samtidigt som jag älskar det. Vart är logiken? Det är liksom skönt att vila ögonen på. Estetiskt tilltalande och ja, precis vad jag är van vid att se.

Men så hade det kanske varit om alla modeller bara finslipats lite. Tagit bort det som sminket missat. Justerat ljuset och färgerna (nu säger jag emot mig själv, det vet jag. För jag inledde detta inlägget med att jag anser att jag är oärlig som inte lägger ut bilderna som de är. Men jag tror jag kommer komma fram till en poäng) och ja, lite sådant. Att det används modeller i alla storlekar och former.

Hade det varit sådana bilder vi fick upptryckt i ansiktet hela tiden är jag ganska säker på att den stora massan accepterat det. Om vi fick vänja oss lite först. Nu tycker ni kanske att man inte skall behöva "vänja sig" vid att se normala, verkliga människor. Men jag tror som sagt inte att man kan gå från noll till hundra.
För vi vill väl se verkliga människor?

Å andra sidan förstår jag till viss del. Det handlar om estetik och att dra in pengar.
Nu säger jag inte att allt annat inte är estetiskt. Det är jättesvårt att försöka få fram min poäng utan att det låter helt fel.

Men nu är det ju så att (speciellt om man inte har en jättebra kamera) det sällan blir som man tänkt sig när bilden väl hamnar i datorn. Kameran har inte alls fångat de färgerna som ögat uppfattat när bilden togs och då måste de på något sätt försöka efterliknas i ett bildbehandlingsprogram.
Det digitala mörkrummet som sagt.

Jag vet detta, ändå våndas jag över hur falsk jag känner mig. Det finns ingen logik någonstans och jag kan inte ens tänka att "jaja, tycker någon om bilden så är det ändå jag som tagit den, jag som gjort så att den ser snygg ut, även om det är fusk".

Det är väldigt jobbigt och påfrestande att vara så osäker. Hade det funnits efterbehandling för tankar hade jag redigerat bort allt tvivel och osäkerhet, all nedvärdering och självförakt. Och detta utan att känna mig falsk!


Grönt är skönt

Publicerat: 2011-06-13 16:45:53


Detaljer

Publicerat: 2011-06-13 02:13:01


Onödigt

Publicerat: 2011-06-10 18:37:42
Åh. Idag hatar jag allt och alla. Fakk off!

Glass, how awesome is that?

Publicerat: 2011-06-08 19:46:15
Och ännu mer awesome om det är mjukglass. Och om möjligt ännu bättre om man blir bjuden.
Så, idag var ganska awesome med andra ord!

Bitterheten

Publicerat: 2011-06-08 00:51:32
Åh, att det skall vara så jävla svårt att släppa saker. Jag är så arg! Eller besviken. Trött på folk. Vad skall man med vänner till egentligen? Eller socialt umgänge överhuvudtaget. Jag kan ju sitta här och ruttna bort i min ensamhet, det blir bra. Så slipper jag alla sjuka jävlar som borde rannsaka sig själva och komma till insikt. Och sluta vara fega. Och ruttna. Och falska.


/ Bitterfittan

En doft av obsession

Publicerat: 2011-06-07 15:27:31
Dessa två undebara parfymer tog jag mig råd att köpa för ett tag sedan.

Den första, Calvin Klein, kostade en del. Men den är EDP så den lär hålla länge, plus att doften sitter i så mycket bättre.
Jag har velat ha den ruskigt länge, men inte känt att jag har kunnat lägga pengar på den.

Den andra, Rush hour, hittade jag på Tradera. Jag har letat efter den hur länge som helst utan resultat.
En vän använde alltid denna och jag älskade verkligen hur hon doftade. En dag knackade hon på dörren och sträckte fram en helt egen flaska till mig <3 Jag har snålat och snålat, det måste vara minst 4 år sedan jag fick den, och nu är den nästan slut. Jag hade nästan helt gett upp hoppet tills jag då hittade den. Inga ord kan nog beskriva hur glad jag blev! Billig var den också (ja, det är ju en budgetparfym så den är ju alltid billig, men det var lågt utrop). Och nu är den min!

Jag har aldrig innan brytt mig speciellt om parfymer. Men så har jag då och då fått några små prover från affären och alla har jag fastnat för.  Nu är jag helt galen och skulle helst vilja köpa tusen parfymer till. Jag kan inte få nog!




Lite färg i vardagen

Publicerat: 2011-06-07 04:01:51

För ett par veckor sedan införskaffade jag mig dessa två nagellack från H&M. Det var något erbjudande om att man fick ta två och betala 49kr eller något sådant.

Nyanserna heter "No Mambo Jambo" och "Going Bananas".

Jättefina. Den gula är dock inte riktigt som på bilden, den är ljusare och mer...pastellfärgad? Hm, vid närmare eftertanke är den gula väldigt olik bilden, trodde det var redigeringen som lurades men det visade sig att det är ljuset när jag fotade, attans.

 

 


Eh

Publicerat: 2011-06-06 18:05:53
Så mycket för att städa ><
Plockade fram kameran istället och fotade. Nu är hela jag öm (ergonomi, vad är det?) och har hundratals bilder att gå igenom. Phew.

Oväder på gång

Publicerat: 2011-06-06 15:40:31
Det är varmt som satan och åskmullret blir bara högre och högre.
Det kanske är ett tecken på att jag borde dra ur datorn och ta tag i städandet av lägenheten?

Vi sa att gratis var gott va?

Publicerat: 2011-06-06 09:00:00
Känner du som tjej att det är surt att slänga ut massa pengar i månaden på tamponger? Men vad bra! Det finns nämligen en sida som skickar dig gratis tamponger varje månad, i utbyte mot att de får ha reklam på förpackningarna och att du fyller i en undersökning efter varje utskick. Tampons for free heter sidan.

Jag har hittills fått hem ett paket. Enligt mig var det alldeles för få tamponger för att räcka hela perioden, samt att för min del skulle de varit större.

Men det är säkerligen så att normalstorlek är det som används mest och därför är det lättast att skicka ut dom istället för att anpassa sig för varje användare. Att det är få spelar heller inte så stor roll (fast jag trodde ju att syftet var att man skulle slippa köpa tamponger) eftersom att det är gratis och jag är tacksam för det jag får helt enkelt! Jag tycker att det är ett skitbra initiativ och jag hoppas att de i framtiden kan göra mer individuella utskick. Men helt klart värt!

Dock var det längesedan jag fick mitt paket, men jag har inte riktigt koll på när, så man skall nog inte förlita sig på att ha gratis tamponger redo för varje mens. Jag har alltid hemma, just in case.

H2O

Publicerat: 2011-06-06 03:04:48
Att fota vatten är riktigt roligt. Det kan bli lite hursomhelst. Kolla här vad olika det kan se ut.












Wild and crazy

Publicerat: 2011-06-06 02:26:04

En dag (för ganska längesedan nu) kände jag mig lite galen. Eller så hade jag bara tråkigt. Så här kan det gå då.

 

 

 


Awesome!

Publicerat: 2011-06-05 20:58:02
Ja lite sådär btw, jag har fått jobb! Det är så svårt att greppa och jag kan inte tro att det är sant. Hur bra som helst!

Det är på samma ställe som jag har arbetstränat sedan december. 25% än så länge. Nu är jag vuxen på riktigt! (;

Om tiden stod stilla

Publicerat: 2011-06-05 18:49:48


Smakar det så kostar det. Eller?

Publicerat: 2011-06-05 17:34:34
Är ni som jag som tycker att gratis är gott? Bra!

Det finns en sida där man kan plocka ihop sin egen goodiebag, som sedan (helt gratis) skickas hem till dig!

Visst låter det bra? Det är det!

Vad väntar du på? Klicka här för att komma till sidan.

Hur man knyter upp en gardin

Publicerat: 2011-06-05 15:19:00
Här visar min katt hur det skall gå till. Tur att jag har honom va?



Phew

Publicerat: 2011-06-05 14:18:16
Äntligen klart! Eller ja, så gott som.

Efter alldeles för många timmar med diverse guider och videos kände jag att det skulle ta på tok för lång tid att bli klar med designen.
Det gick, men det gick i snigelfart.

Så fann jag då några gratisdesigner på bloggen Sannas rum, efter att ha gått igenom massa tips från henne.
Kände att ja vadfan, varför inte? Designen såg ju ut nästan precis som jag ville ha den och suttit och kämpat för att få fram. Hur bra?

Dock har det tagit tid att ändra alla dessa småsaker som inte "syns". Arkiven, kategorierna, länkar och flikar i dropdownmenyn osv.

Jag hade allt klart i testbloggen och kopierade över allt hit. Ändå var det en grej som vägrade fungera och det tog lång tid att lista ut hur jag skulle lösa det, eftersom ingen kunde hjälpa. Så frustrerande men jävlar vad glad man blir när man löser det helt på egen hand.

Headern är ju dock inte min. Den skall jag byta ut senare, men det orkar jag inte nu. Denna är ju jättefin, men jag vill ju ha mina egna bilder ^^

Och något som verkligen bråkar med mig är teckensnittet för inläggsrubrikerna. Jag har laddat ner ett teckensnitt som skall synas för alla datorer, även de som inte har det installerat. Men under tiden sidan laddas syns mitt andrahandsval. Irriterande men inget jag kan lösa just nu. Jag har ju rätt koder och så, men jag vet inte vad som krånglar.

Men, nu är i alla fall bloggen bredare, vilket gör att jag kan ladda upp större bilder. Sådant tackar vi för!
Dock är ju de äldre bilderna samma storlek som innan, men skitsamma.


Enjoy!