Vi har inget liv

Publicerat: 2010-10-24 23:32:00
Jag och min man ser fruktansvärt mycket filmer. Mest skit. Sen är jag väldigt kräsen, enligt mig kommer det väl ut en, max två, bra filmer per år. Inte okej. Igår såg vi fyra stycken, som jag tänkte ordbajsa lite om.

Först ut är "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy".
Jag har tidigare börjat läsa själva boken, men av någon anledning inte orkat mer än några kapitel. Men förväntningarna var ändå ganska höga, jag har hört mycket bra om både boken och filmen. Att jag inte sett filmen förens nu är oklart, dock har jag tydligen sett de tio första minuterna.
Filmen var väl okej. Den hade några roliga minuter här och där, men mest kändes den seg och långdragen. Det kan ju bero på för lite sömn plus flera timmars passande av litet barn. Men nej, jag läser nog hellre boken.

Sedan var det "Altitude".
En ung tjej har precis fått sitt flygcertifikat och hyr ett plan där hon tar med sig sina vänner för att ta sig till en konsert.  (phew, världens längsta mening) Planet börjar bete sig underligt och en av killarna tycker sig se någonting ute i luften.
Gäsp säger jag. Den var riktigt kass. Både jag och killen satt och störde oss på hur idiotiska karaktärerna var, svårt att koncentrera sig på något annat. Nej, riktigt slöseri med tid.

"Inkheart".
En ganska bra film stundvis. Varken skitbra eller kasst. Jag satt såklart och störde mig på vissa personer, det verkar vara min grej. Men sevärd i alla fall. En slags sagoberättelse, där något går snett.

Sist ut, "It's alive".
Nej. Nej, nej nej! Skrattretande film där allt var så dåligt att man ville vända sig själv ut och in. Tjejens röst var outhärdlig, storyn snäppet värre.
En ung kvinna föder ett barn. Hon bor med sin pojkvän och hans lillebror. Det visar sig att barnet inte är så oskuldsfullt som det ser ut. Det känns som de la hela budgeten på att införskaffa sig blodet, för det fanns det gott om. Till skillnad från resten.

Såna där "borden"

Publicerat: 2010-10-24 21:05:44
Jag borde sätta mig och redigera bilderna jag tog för några dagar sedan.
Jag borde sätta igång och städa, fy fan så här ser ut.
Jag borde göra DBT-läxan.
Jag borde rycka upp mig.
Jag borde inte känna att jag måste så mycket.

Det vita guldet

Publicerat: 2010-10-22 12:36:51
Nej, nu är det inte kokain jag tänker på.
Hur hände detta? Snö i oktober.
Jag som älskar ordning och reda, samt hatar förändringar, har ju kategoriserat det som så; December, januari, februari = vinter. Mars, april, maj = vår. Juni, juli, augusti = sommar. September, oktober, november = höst. Ja, min ekvation går inte riktigt ihop nu känner jag.

Men, jag måste erkänna att det är riktigt fint idag när solen ligger på och allt glittrar. Jag satt på möte och kollade ut genom fönstret, hoppades att det skulle ta slut snart så jag fick springa hem och dra ut med kameran. Nu är jag hemma. Är jag ute? Nej. Min inspiration försvann totalt.

Phew

Publicerat: 2010-10-22 04:45:04
Nej, jag kan inte alls något om att göra kollage och headers osv, men tröttnade på den jag hade. Nu får det se ut såhär tills jag kommer på något bättre.

Paint the sea

Publicerat: 2010-10-21 23:13:19




Att fokus och skärpa är helt galet, det tycker jag nästan inte gör något.

And so it began

Publicerat: 2010-10-21 07:08:06


Att välja

Publicerat: 2010-10-21 05:36:37
Jag har hoppat av glädje halva natten. Tagit över 300 bilder, rensat till cirka 100 och sitter nu helt förfärad och vet inte vart jag skall börja. Har jag tagit mig vatten över huvudet? (svar ja, vänta bara på bilderna, ni lär fatta) Men jag är glad och förväntansfull. Sinnessjukt kul var det och jag samlar kraft till att återuppta där jag slutade, jag kan ju bara bli bättre. Och är jag enträgen och ligger på så lär det hända saker. Det finns väl inget roligare än att experimentera och lära sig själv? Läsa böcker, tidningar, bloggar, söka på google eller fota tillsammans med den man älskar. Det känns skönt att kunna säga att jag är självlärd. Även om en kurs/utbildning vore häftigt. Men jag känner att jag utvecklas så mycket av att göra allt själv. Att jag dessutom har en liten uppåtperiod gör att jag för första gången har självförtoende nog att inte ge upp. Och jag vill så mycket. Jag längtar efter att fota. Däremot är inte inspirationen helt på topp, men den kommer nog.

Det går inte att beskriva känslan. Tänk er att ni är under vattenytan och kämpar för allt vad ni har, använder all kraft till att ta er upp. Och så till slut når du upp. Fyller lungorna med luft och är glad att du äntligen kan andas igen.
Jag guppar lite upp och ner. Kroppen kan inte riktigt bestämma sig om den skall sjunka eller flyta. Men jag har dragit på mig flytvästen och gett mig fan på att ta mig iland.


Tävling

Publicerat: 2010-10-17 02:29:58





Jag hittade en fin tävling tidigare idag, där priset är att få en valfri bild (tagen av mig, Neha eller canvasfabriken.se, som är med och samarbetar i tävlingen) upptryckt på en canvas.

Bilden ovan är då den jag har valt. Jag vet inte, den känns bara rätt. Tapeterna i mitt vardagsrum är sandfärgade blandat med något annat, jag kan inte beskriva dom, och jag har en känsla av att färgerna och harmonin i min bild, tillsammans med tapeterna, hade bildat kärlek. Och det faktum att jag faktiskt är riktigt nöjd med bilden, jag tror inte någon förstår hur svårt det är för mig att ge mig själv beröm på detta viset. Att få bilden uppsatt på väggen hade varit ett steg i rätt riktning.

Tjejen som anordnar tävlingen, Neha, är för övrigt väldigt pedagogisk och frikostig med foto -och redigeringstips. Så det är värt att kika in där om man är intresserad.

Follow that car!

Publicerat: 2010-10-16 17:26:06





Mitt första försök någonsin att panorera. Dessutom med handhållen kamera. Det svåraste var att försöka få bilen så skarp som möjligt. Kul var det iaf.

Fattigt

Publicerat: 2010-10-14 23:28:33
Min hjärna kan inte sluta komma på nya saker konstant som jag vill köpa.
Snart blir det overload. Jag önskar att jag hade ett jobb, en stadig inkomst, så jag äntligen kunde börja unna mig saker.


...

Publicerat: 2010-10-13 15:13:23


Att ödsla tid

Publicerat: 2010-10-12 14:43:46





Okej, tid är viktigt. Tid är pengar. Tider måste passas. Tid kan vara värdefullt.
Men varför skall det då vara så olika för alla? Nu pratar jag inte om tidsoptimister eller tidspressare, utan om folk som värdesätter sin egen tid, men totalt skiter i din.

Jag stressade som en tok i förmiddags. Jag kom hemifrån i bra tid (för ovanlighetens skull) men var tvungen att gå till banken innan mitt möte. Väl utanför dörrarna går det upp för mig att det inte bara är jag som vill utnyttja bankens tjänster. Ögonen går mot klockan hela tiden medan aggressionen mot gubbarna som segar och går före når nya höjder. Det blir äntligen min tur och jag står nästan och hoppar för att det skall ta sådan tid. Sen fort iväg och anmäler mig i receptionen. En eller två minuter sen, i huvudet förbereder jag vad jag skall slänga ur mig till ursäkt. Jag får sitta ner och vänta. Och vänta. Och vänta. I tjugo minuter. Jag hade kunnat krypa baklänges från banken och ändå hunnit. Men nej. Hade jag varit sen hade jag fått skit för det, alternativt blivit nekad mötet och fått en ny tid. Men de har all rätt att ta god tid på sig? Är inte min tid lika viktig som deras? Jag får ursäkten att det var något annat innan som tog tid. Jaha? Men har du bokat ett möte med mig borde väl vi båda komma i tid? Oavsett. Samma regler för alla. Med vissa undantag, givetvis. Borde inte hon säga till den som tog upp hennes tid att det måste skyndas på, hon har ett annat möte. För min tid är fan lika viktig. Jag har ingen lust att spendera hela dagen i ett väntrum. Kan det inte vara så att jag kanske har planerat upp dagen? Givetvis är tjugo minuter inget att sura över, men det är principen och respektlösheten. Jag har inget jobb, nej. Det gör inte mina dagar mindre värdefulla än alla andras. Min tid betyder något och det borde fan respekteras.

Jag biter i det sura äpplet

Publicerat: 2010-10-11 18:51:31





Imorgon skall jag (återigen) sänka mig till den nivån jag hoppades jag för alltid skulle slippa. Hold your head up high.

Stå stadigt

Publicerat: 2010-10-10 14:42:18


Att sova eller inte sova

Publicerat: 2010-10-09 15:12:47





En hel natt fylld med mardrömmar, som vanligt. Nu är jag helt matt.
Ingenting hjälper. Ge mig bara en normal sömn, det är inte för mycket begärt.

...

Publicerat: 2010-10-09 00:14:35


Down, down, down

Publicerat: 2010-10-08 18:26:38





Usch, nu är jag så där deppig igen. Det kommer allt oftare och jag gillar det inte alls.
Men jag vet inte vad jag kan göra för att det skall bli bättre.

Självtröst

Publicerat: 2010-10-08 00:57:22
En kopp varm choklad och nyaste avsnittet av Top model, det får bli min natt.

Grått och trist

Publicerat: 2010-10-01 16:04:00




Eller, där är vi inte riktigt än. Allt sprakar av färger, som om träden firar med fyrverkerier.
Men snart kommer rusket. Snålblåsten. Kylan. Deppigheten.

...

Publicerat: 2010-10-01 04:18:09